Aquesta setmana és previst que comencin, a l'Escala, les obres de millora del carrer Codolar, que és actualment la principal via de sortida de la zona del front marítim del nucli antic.

L'obra s'ha dividit en tres fases, amb l'objectiu que l'afectació durant els treballs sigui la mínima possible. Es començarà per la part baixa del carrer, entre el carrer Avi Xaxu i el Port d'en Perris. Aquest és el tram més estret del carrer Codolar i s'ha decidit que la zona de vianants i de vehicles estigui al mateix nivell, diferenciada només pel tipus de paviment. Mentre duri aquesta primera fase, el trànsit provinent del passeig Lluís Albert es desviarà pel carrer Bonaire i els veïns del carrer Codolar tindran un accés provisional, des del Bonaire, a través del carrer Avi Xaxu (vegeu gràfic adjunt).

La segona fase anirà des del carrer Avi Xaxu fins al carrer del Mar, i la tercera, acabarà d'arribar fins l'avinguda Ave Maria. En aquestes dues fases, s'aixamplaran les voreres, que continuaran a diferent nivell que la calçada, però seran remuntables.

Les obres s'aprofiten també per preveure el soterrament del cablejat aeri, per renovar la xarxa de clavagueram i per instal·lar la xarxa de recollida d'aïgues plujanes.

Està previst que el conjunt de l'obra, que s'ha adjudicat a Peraferrer Assa UTE per un cost d'uns 450.000 euros, estigui acabat en un termini de 4,5 mesos. Durant l'actuació, està previst que hi hagi seguiment arqueològic.