Els 23 projectes de millora a la ciutat de Figueres, que han sorgit de la votació popular a través dels pressupostos participats, han entrat en la fase executiva. Això vol dir, segons el tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Francesc Cruanyes, que totes aquelles actuacions encarregades a la brigada municipal estaran acabades abans de final d’any i que aquelles altres que requereixen la redacció d’un projecte i un procés de licitació estaran adjudicades també abans que acabi el 2018. Les 23 propostes s’han repartit una partida de 750.000 euros del capítol d’inversions del pressupost municipal. El pessic més important, 65.000 euros, és per als treballs d’adequació i millora de la plaça de l’Estació.

Francesc Cruanyes, acompanyat dels tècnics Jordi Cabot, Ramon Serra i Mireia Vehí, va convocar reunions veïnals, aquesta última setmana, per presentar els detalls de les propostes, “en honor a la transparència”, va anotar. Jordi Cabot, com a director de Serveis Urbans, va dir que el ventall d’iniciatives que es tiren endavant s’adeqüen a les necessitats de cada zona de Figueres, amb unes característiques i unes envergadures diferents.

El monument a Lluís Companys

El tinent d’alcalde i els tècnics van fer una selecció de projectes, amb motiu de les tres trobades a la Sala de Plens, per ampliar la informació que consta en uns díptics editats per a l’ocasió. Van aprofundir, per exemple, a part de les actuacions que destaquem en el quadre inferior, en el projecte de “dignificació” al monument a Lluís Companys, al barri dels Cendrassos, amb un pressupost participat de 45.000 euros.

“Renovarem els panots que estan malmesos a l’entorn del monument; tot el volt del monument serà de sauló, i adaptarem els passos de vianants d’aquest entorn. A més, col·locarem una columna perquè el monument estigui ben il·luminat”, va explicar, d’una forma molt il·lustrativa, Jordi Cabot.

Un altre dels projectes que van despertar l’interès dels veïns va ser la millora prevista al parc de les Aigües, on es destinen 10.000 euros per millorar la il·luminació, renovar el mobiliari del correcà i repintar la senyalització de tots els carrils bici de l’entorn. “L’actuació també inclou traslladar la pista de petanca, que està força degradada, fora de l’àmbit del correcà”, va indicar Jordi Cabot.

Trobareu informació més detallada sobre projectes de la plaça de l’Estació, la plaça Joan Tutau i el jardí Enric Morera a l’edició de paper del Setmanari de l’Alt EMPORDÀ.