L' agrupació escolta figuerenca Xiprers Al Vent ha realitzat un viatge a Guelmim, al sud del Mar­roc, per conviure durant una setmana amb un grup d'escoltes d'aquell país.

Del 24 de juny a l'1 de juliol, un grup de dotze nens, d'entre catorze i disset anys de la branca dels Pioners i Caravel·les, van embarcar-se cap al Marroc acompanyats dels seus tres monitors: la Clara, l'Emma i en David. Allà es van trobar amb un grup de nens de cinc a disset anys amb qui van compartir jocs, tallers, excursions i activitats durant una setmana. També van tenir contacte amb un grup de nens discapacitats funcionals de l'Associació DEFI.

"Aquesta experiència vital, més que un voluntariat va ser un intercanvi cultural. Els nostres nens van fer una immersió en la cultura marroquina", assegura Clara Coll, una de les caps de l'agrupació escolta. El que destaquen els monitors és la bona acollida inicial que van rebre dels locals, que de seguida es van mostrar disposats a ensenyar-los els àpats tradicionals, els costums i la dansa i música popular. "Vam tornar enamorats de la gent d'allà", conclou Coll.