28 de juny de 2018
28.06.2018
Figueres

El túnel entre la C-260 i el centre de Figueres obre aquest dijous

El pas per sota de l'N-II és una nova via d'accés a la ciutat per als vehicles provinents de Roses o de l'àrea comercial de Vilatenim

28.06.2018 | 11:08

El talús de sota l'N-II de Figueres i que connectarà el recinte Firal amb el desdoblament de la C-260 a Vilatenim obre aquest dijous dia 28 al públic. Fa dos mesos que els cotxes circulen pel tronc central de la carretera ja ampliada, i l'obertura del pas permetrà descongestionar el trànsit, ja que facilitarà l'enllaç des de la carretera de Roses amb el centre de Figueres, sense passar per Vilatenim. La inauguració està prevista que sigui divendres dia 29 de juny.

El talús es troba en el tram final del vial sud, que discorre en uns 550 metres paral·lel a la C-260 i el riu Manol, i connecta Vilatenim amb el carrer Itàlia de la zona industrial del recinte firal, situat a l'altre costat de l'N-II. Aquest vial, juntament amb el túnel, ajudarà -quan s'obri- a descongestionar el tram final de la C-260 i serà una nova via d'accés a Figueres. De fet, estava previst que el pas s'obrís al trànsit quan finalitzessin els treballs de l'entorn de l'N-II, una intervenció ja enllestida.

El talús va ser construït pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb un sistema innovador que va permetre que s'executessin les obres en ple estiu i sense tallar el trànsit de l'N-II. Aquest calaix, a més, està preparat per al futur desdoblament de la carretera nacional. A més, hi ha un segon vial, el nord, que connecta amb el camí vell de Vilatenim i que es va obrir pocs dies després del tronc central.

La carretera C-260 al seu pas per Vilatenim era l'únic tram que quedava per desdoblar entre Figueres i Roses. El trànsit varia entre els 21.000 i els 24.000 vehicles diaris, de mitjana anual, però pot arribar als 43.500 durant el mes d'agost. L'eficàcia del desdoblament es posarà a prova aquest estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook