Una hora abans de fer-se públic el cessament de Manel Toro com a vicepresidnet del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el polític figuerenc ha emès un comunicat en què explica com li ha estat comunicada la decissió i fa una valoració dels fets que han conduit a aquesta situació.

Text íntegre del comunicat:

"Avui he rebut una trucada del President del CCAE Ferran Roquer comunicant-me es veu obligat a decretar la meva sortida del Govern del Consell. La raó, el vot contrari ahir a la Moció presentada pel PDCat en favor del Museu del Circ. Rés de personal, em diu el President i ho crec. Era la tercera d'aquestes trucades que he rebut en els darrers mesos, en las que em traslladava les pressions que ha rebut pel meu acomiadament del Govern, una primera quan es varen tramitar els Pressupostos de l'Ajuntament pel 2017 i no varem facilitar-ne l'aprovació; una segona trucada fa pocs dies, per opinions sobre l'article de l´Alcalde Joan Armangué; i aquesta tercera, definitiva. No puc dir, per tant, que no anés avisat, sabia que a la tercera va la vençuda. Vull agrair a Ferran Roquer l´excel·lent tracte i relació que hem mantingut al llarg d´aquests dos anys al Consell. Per tercera vegada li he dit a Ferran Roquer "fes el que has de fer".

He tingut l´encàrrec i he resolt vàries crisi econòmiques a l'Ajuntament de Figueres, la darrera generada per l'anterior Alcalde, i ho vaig fer sempre lluitant contra propostes inviables econòmicament, tal i com se´ns presenta ara mateix i quina votació provoca aquest cessament, la Moció del Circ, que hem rebutjat pels motius més que acreditats que varem exposar al Ple d´ahir. "No podem votar contra el que pensem, anar contra les nostres conviccions, sense perdre'ns el respecte", li he dit al President del Consell.

Ara sóc més lliure; "més encara?" em deia Ferran Roquer. No ho seré més en quant al fons, sí en quant a les formes, doncs fins ara he mantingut un respecte institucional inclús front als insults i sortides de to de Marta Felip, i ara cal exigir el respecte degut als regidors elegits democràticament, en cap cas "gràcies a la cap de llista" que va perdre 5 regidors, va trencar unilateralment el Pacte que li permetia governar, ens va obligar amb la seva intolerància i prepotència a sortir als dos regidors ara no adscrits, i vol traslladar la seva impotència als Grups de la Oposició... No em sembla políticament correcte, és una represàlia política, és l'exemple del que la gent rebutja quan ho veuen als partits polítics, la negació de la opinió discrepant, l'exercici de la pressió necessària per ofegar les veus que ressonen.

Varem ser nosaltres, Núria Galimany i jo mateix els que varem deixar voluntàriament el Govern de Figueres. Com a Regidors "de base", sense càrrecs ni responsabilitats a l'Ajuntament de Figueres, estem demostrant que era la posició que convé a la ciutat que mantinguem, per defensar els interessos ciutadans amb plena llibertat, lluny de la jerarquia autoritària de Marta Felip. Avui deixo les responsabilitats al CCAE, "cessat" per pressions, per discrepar i opinar. Com a membre "de base", faré costat al President, al Govern i al propi CCAE en tot alló, que com fins ara, comparteixo amb ells com el que convé a la nostra comarca de l'Alt Empordà!"