Que la reactivació econòmica sigui un fet, encara falta molt per consolidar-ho, però hi ha sectors que han començat a donar mostres de canviar de tendència i l'immobiliari n'és un d'ells. L'Incasòl ha aconseguit vendre un dels solars edificables del parc de les Aigües a una empresa promotora. Aquest fet repercuteix directament en els equipaments de mobilitat de la ciutat de Figueres, ja que es tracta d'un dels tres solars que l'Ajuntament va llogar el 14 de gener del 2014 per a fer aparcaments públics gratuïts. Concretament, l'Incasòl va cedir temporalment les finques 6, 15 i 16, limítrofs amb l'avinguda de Perpinyà, el rec Arnau i l'avinguda Costa Brava.

Dijous, el plenari municipal va aprovar una pròrroga del lloguer per a les finques 5 i 16, que continuaran funcionant com a aparcament públic de vehicles. La 15 és la que ha estat venuda. L'alcaldessa, Marta Felip, ha avançat que l'organisme de la Generalitat que gestiona el sòl s'ha compromès “a cedir una altra parcel·la a tocar la plaça Lluís Companys” per substituir l'espai perdut.

En el debat d'aquest punt, aprovat per unanimitat, Marta Felip va respondre a la pregunta de Diego Borrego (PP) sobre el futur d'aquesta zona i va confirmar que hi ha “un establiment comercial interessant en instal·lar-s'hi” amb la possibilitat de generar habitatges assistits a les plantes superiors”.