06 de juny de 2016
06.06.2016
Girona

Més de 150 entitats denuncien els problemes per obtenir la nacionalitat espanyola

Convoquen una manifestació aquest dissabte a Girona per reclamar que es modifiqui o derogui la normativa ja que exclou els més desfavorits

06.06.2016 | 13:03
Representants de les entitats denunciants.

Més de 150 entitats i associacions de persones d'origen estranger a les comarques gironines denuncien que el procediment per accedir a la nacionalitat espanyola per residència és discriminatori, especialment per als més desfavorits.

Des que el nou decret espanyol va entrar en vigor el novembre de l'any passat, es demana superar una prova de coneixements constitucionals i socioculturals a nivell estatal i un altra de castellà que abans no existien. En el cas de la demarcació de Girona, només hi ha un centre acreditat per fer l'examen de llengua.

El canvi també comporta una despesa econòmica d'entre 200 i 400 euros alhora que requereix coneixements d'informàtica perquè el procés d'inscripció només es pot fer per Internet. "Estem creant ciutadans de primera i de segona", denunciaven aquest dilluns les entitats que exigeixen que es derogui o modifiqui la normativa. Aquest dissabte han convocat una manifestació a Girona i també han redactat una moció perquè el món local els doni suport.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook