14 de abril de 2016
14.04.2016
Castelló d'Empúries

Castelló adverteix del corriol camanegre als usuaris de la platja de la Rubina

L'Ajuntament ha posat cartells específics amb informació d'aquesta espècie nidificant a la zona

14.04.2016 | 13:20
Un exemplar d´aquesta espècie

La platja de la Rubina, de Castelló d'Empúries, havia estat un indret tradicional per a la nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), el qual tingué anys enrera poblacions que voltaven les 10 parelles. D´un temps ençà, però, aquesta població reproductora ha anat minvant, de manera que l´estiu del 2014 ja no nidificà amb èxit cap parella a la Rubina i el 2015 únicament una pogué tirar endavant la llocada.

La raó d´aquesta situació tan crítica la tenim bàsicament en la freqüentació de la zona, i molt especialment per la gran presència de gossos que a diari i en companyia dels seus propietaris campen lliurement per la platja, malgrat les advertències que sovint se´ls hi fan de portar lligats els animals. Els gossos, en anar i venir, trepitgen o preden directament sobre el nius dels corriols els quals, recordem-ho, fan el niu al terra de manera que la posta és extremadament vulnerable.

És per això que, des de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries –amb el total suport del Parc Natural–, es creu oportú advertir a tots els visitants de l´espai de la presència d´aquests ocells nidificants mitjançant cartelleria específica, la qual s´ha situat en aquells indrets de les dunes i de reraduna on els corriols tenen més probabilitats de bastir els seus nials.

Amb aquesta iniciativa, doncs, es pretén que aquest 2016 sigui un any més exitòs per a la nidificació del corriol camanegre a la platja de la Rubina, i que mica en mica aquesta emblemàtica espècie torni a recuperar les poblacions que en altres temps tingué al municipi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema