El grup de teatre de Roses va néixer fa quasi 30 anys. Ara, el director rosinc David Pujol ha escollit part dels seus actors per participar en el film 'Morir en tres actes', que es roda aquest estiu a la població empordanesa. Els actors es barregen en el repartiment amb actors professionals com Abel Folk, Aida Folch i Marc Rodríguez i, la majoria, s'interpreten a sí mateixos en la pel·lícula. El procés de creació d'una obra de teatre i la mort de dos dels protagonistes és el fil conductor del film on, segons el seu director, hi ha una línia molt estreta entre la ficció i la realitat. La pel·lícula es preestrenarà a Roses abans de veure's a TVC la primavera de l'any vinent.

El director de la pel·lícula, David Pujol, va veure per primera vegada fa uns anys una representació del Grup de Teatre de Roses (GTR) i va quedar sorprès de la professionalitat d'aquest grup d'actors amateurs. Des de feia temps, Pujol tenia entre cella i cella convertir la població on viu en escenari d'un film i el GTR va ser l'excusa perfecta per decidir-se a tirar endavant aquest projecte.

'Morir en tres actes' és una història amb tocs de comèdia d'una parella que, després de morir ella, es retroben i es tornen a enamorar usant com a vehicle el teatre. 'És una història de ficció que reflexiona sobre coses que passen en la mort que no havien funcionat en vida, té molta fantasia però molt real', ha explicat el director.

Els protagonistes de la cinta no són només actors professionals com Abel Folk, Marc Rodríguez o Aida Folch sinó que reparteixen protagonisme amb membres del GTR que, per primera vegada i sense haver-s'ho imaginat mai abans, s'endinsen en el món del cinema. La protagonista, l'Anna Viçens, és, bibliotecària i fa teatre en les seves hores lliures. I, a la vida real, l'Anna Viçens és exactament el mateix. 'La gràcia de la pel·lícula és que la meitat dels personatges s'interpreten a sí mateixos', ha remarcat el director.

La pel·lícula, que compta també amb el suport del grup de teatre en el guió de la mà de Laia Tomàs, es comença a rodar el dilluns 23 d'agost a diferents llocs de Roses i acabarà de filmar-se a finals de setembre. A banda del teatre de Roses, l'equip de la pel·lícula també rodarà a Cap Norfeu, al passeig i d'altres punts del municipi i al restaurant El Bulli, on els protagonistes hi van a sopar.

Aquesta no és la primera experiència del director amb la seva terra empordanesa ja que, David Pujol, ha dirigit un projecte documental de deu capítols de 50 minuts titulats 'El Bulli: història d'un somni' i també està preparant una pel·lícula de ficció titulada 'Esperant Dalí'.

Al Grup de Teatre de Roses aquest projecte ha estat un veritable rebombori. 'Estem en un núvol, encara no ens ho creiem', reconeix el director del grup, Ignasi Tomàs que afegeix però que es prenen el projecte amb 'molta responsabilitat'. 'Ens sentim part molt important de la història i és molt entranyable per nosaltres', ha afirmat.

L'actor protagonista és l'Abel Folk que ha assegurat que el guió l'ha enamorat per la seva originalitat i perquè parla de la vida del teatre. 'El material és absolutament arriscat perquè parla no d'una realitat quotidiana sinó d'un món imaginari i surrealista', ha detallat Folk que ha destacat que el film gira entorn les vivències d'un grup de teatre amateur que, en realitat, existeix tal i com es veurà reflectit a la cinta.

La pel·lícula s'acabarà de rodar a finals de setembre a Roses i està previst que es vegi per primera vegada a la població a la primavera abans no s'estreni a TVC. La producció va a càrrec d'Estratègia Audiovisual i la Nútria Produccions, en coproducció amb TVC i amb el suport de l'Ajuntament de Roses. El pressupost de la pel·lícula 735.000 euros.