A partir de La Grossa, Loteries de Catalunya dedica un sorteig especial a la calçotada, coincidint amb les dates típiques en què es mengen aquesta varietat de cebes. El sorteig serà el divendres 4 de març en format virtual.

Els bitllets per participar-hi es poden imprimir directament des dels terminals en els punts de venda de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya en el moment de la compra o a través de la web i l'aplicació.

En total, seran 100.000 bitllets els que es posaran a la venda amb números per escollir del 00000 al 99999, amb 10 sèries cadascun. Com és habitual, el preu marcat és de 5 €.

La Grossa Especial del Calçot és un sorteig nou que ha posat en marxa enguany Loteries de Catalunya.

Nova proposta quan el calçot supera les vendes previstes

Segons les dades de la Indicació d'Origen Protegida, es calcula que aquesta temporada es vendran 17 milions de calçots. Precisament, i amb les darreres afectacions per la pandèmia, el sector preveu duplicar la clientela de l'any passat.

El fet que els calçots simbolitzin sovint grans trobades amb amics i familiars per a fer les calçotades va alterar totalment les previsions de l'hivern 2021. Tanmateix, els restaurants experts en calçotades en zones com Valls ja esperen acollir el doble de clients que la temporada passada.