El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha titllat d'absolutament condemnable la botellada de la matinada de diumenge a Llinars del Vallès (Barcelona) en la qual diverses persones van perseguir i colpejar un cotxe dels Mossos d'Esquadra, i després de diversos incidents durant les festes majors ha alertat que els agents del cos acumulen 80.000 hores extres aquest estiu i "això no es pot estirar més".

En una entrevista de Catalunya Ràdio que ha recollit Europa Press, ha assenyalat que aquestes 80.000 hores extres suposen que "els agents d'ordre públic han fet de mitjana entre un 40 i un 50% més de la seva jornada laboral" des del 15 de juliol.

Per això, ha reclamat augmentar la quantitat d'agents en el cos fins als 22.000 policies --ara n'hi ha 18.000-- i incorporar la jubilació anticipada.

Ha explicat que va felicitar el responsable de l'operatiu a Llinars del Vallès perquè els primers agents es van retirar "prudentment i van anar a buscar reforços" d'ordre públic per dissoldre la concentració, que va acabar amb 400 vehicles identificats i 50 sancions, la majoria per faltes administratives i algunes penals.

Respecte a altres incidents a les festes majors de Catalunya, ha assegurat que Interior ha col·laborat amb els ajuntaments i que en la majoria de casos s'han donat faltes administratives, i ha dit que li agradaria poder reobrir l'oci nocturn perquè creu que suavitzaria aquestes situacions, "però hi ha un bé superior" i ha instat a esperar que les dades sanitàries ho permetin, sense especificar quines xifres caldrien.

Inundacions a Alcanar

Ha explicat que els equips d'emergències han treballat fins aquest mateix dilluns a Alcanar (Tarragona) després de les inundacions de la setmana passada, i ha assenyalat que els Bombers de la Generalitat han ajudat a netejar les cases dels afectats, "cosa que normalment no es fa".

Elena ha explicat que encara no s'ha acabat el recompte de danys i que el Govern valora si declarar Alcanar zona catastròfica i que ho farà públic aquesta setmana, i ha insistit que les previsions "de cap manera" feien esperar aquestes inundacions.