La sala penal del Tribunal Suprem treballa per tenir a punt l'informe sobre els indults que han sol·licitat els condemnats pel procés independentista a Catalunya a final d'aquest mes de maig, han assenyalat a Europa Press fonts jurídiques, amb la qual cosa el Govern central tindrà les mans lliures per adoptar una decisió sobre la qüestió.

Es van presentar almenys set peticions d'indult a favor de l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras; els exconsellers Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Raül Romeva, Jordi Turull, Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó --aquests tres últims condemnats per desobediència--; Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, i Carme Forcadell. Algunes peticions per a tots els condemnats i d'altres per a alguns.

Les defenses de Junqueras i altres condemnats van anunciar que ni tan sols contestaran al requeriment de l'informe sobre els seus indults que ha emès el Suprem, que els ha donat la possibilitat que al·leguin el que considerin convenient sobre la petició. Es tracta d'un requeriment de cortesia de l'alt tribunal, perquè la llei de l'indult no contempla el tràmit.

La sala penal va explicar que havia decidit escoltar el que hagi de dir cada condemnat perquè les peticions no provenen d'ells, sinó que les promouen "terceres persones i institucions".