El brot de covid-19 de la residència de gent gran Filella-Sant Hospital de Tremp segueix actiu i ahir va registrar un lleuger augment en el nombre de casos respecte a les xifres del dia anterior. Les dades facilitades ahir pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya van indicar que hi ha 101 residents positius, un més detectat en les últimes 24 hores i 43 professionals, dos més que dissabte.

El divendres ja es va alertar que la xifra d´afectats podria seguir augmentant, ja que s´estava a l´espera dels resultats del cribratge que s´havia fet als professionals del centre. Salut va acordar el passat 28 de novembre intervenir la residència de gent gran de Tremp per «estabilitzar» el brot de coronavirus, després que en una setmana es tripliqués el nombre de casos i s´arribés als 150 positius (120 residents i 30 treballadors).

Una setmana després de la intervenció de Salut a la residència, els treballadors del centre segueixen desbordats: «No podem més, no donem l´abast», assumeixen. Segons els registres, són 24 les persones que han mort en aquest geriàtric arran de l´últim brot de covid-19.