La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va afirmar ahir que no està entre els plans dels republicans aliar-se amb el PSC després de les eleccions catalanes perquè l'independentisme ha de ser una «alternativa» als socialistes catalans en l'Àrea de Barcelona i no «la seva crossa».

En declaracions a RAC1 amb motiu de la publicació del llibre Ho tornarem a fer (i com ho farem), que ha escrit al costat del president d'ERC, Oriol Junqueras, Rovira va subratllar que la proposta d'ERC és «esgarrapar vots a l'unionisme» i no sumar amb ells.

Junqueras i Rovira van avisar que amb superar el 50% dels vots independentistes en unes eleccions no n'hi ha prou per aconseguir la independència i han reiterat que no renuncien a la via unilateral. Per la seva banda, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont critica el paper «tan pervers» d'ERC i els «dubtes» que genera el PDeCAT a l'hora de fer front a l'Estat, formacions de les quals creu que expressen «debilitat» en el procés i que, si segueix així, provocaran que «ens podrim a la presó i a l'exili». Ho va detallar en el segon volum del seu llibre de memòries, La lluita a l'exili.