06 de juliol de 2020
06.07.2020
L'EmpordÓ
Barcelona

TrÓnsit engega una campanya de control de patinets i ciclistes en via urbana

DurarÓ tota aquesta setmana i es fa en coordinaciˇ amb les policies locals

06.07.2020 | 11:11

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina per primer cop amb les policies locals una campanya preventiva de conductes de risc dels conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), que durarà tota aquesta setmana. Aquesta acció policial, la sisena d'aquest tipus que es fa enguany, també se centrarà en els ciclistes. En el cas dels conductors de VMP es controlarà la circulació indeguda per voreres i zones de vianants, la circulació amb un número de persones transportades superior al de les places permeses, l'ús d'auriculars i telèfons mòbils, i la circulació de nit o en situacions amb poca visibilitat sense llum o elements reflectants.

Els conductors d'aquest tipus de vehicles estan obligats a sotmetre's a proves d'alcohol i drogues. Pel que fa a l'ús del casc i altres elements de protecció, es tindrà en compte el que s'estableixi a les corresponents ordenances municipals.

En l'àmbit dels ciclistes es controlarà la circulació utilitzant auriculars connectats a aparells, el respecte als semàfors i als senyals, la circulació per zones de vianants i voreres habilitades sense respectar la preferència del vianant, el transport d'un menor de 7 anys sense seient o casc homologat, la circulació en el sentit contrari de la marxa, la manca de llum o la presència de drogues a l'organisme, entre altres.

Les policies locals també vetllaran perquè els altres usuaris respectin la mobilitat de les bicicletes.

En l'última campanya preventiva centrada en ciclistes, realitzada el juliol de l'any passat, es van fer 850 controls i es van posar 700 denúncies i 86 a altres usuaris. De les 700, 382 van ser per distraccions i 316 per conductes de risc.

Durant el primer semestre del 2020 hi ha hagut 4 ciclistes morts (igual que el 2019), 2 en zona urbana i 2 més en zona interurbana. Durant tot el 2019 van morir 14 ciclistes, 5 en zona urbana i 9 més en interurbana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook