23 de abril de 2020
23.04.2020
L'Empordà
Salut

Vergés insisteix en què les xifres de les UCI són «grans i importants»

El nombre d'ingressats és el més baix des del 25 de març

23.04.2020 | 16:50
Alba Vergés.

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha insistit aquest dijous en què les xifres de persones ingressades per coronavirus en les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya segueixen sent "grans i importants".

Ho ha explicat en roda de premsa telemàtica en la qual també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Buch.

La consellera ha detallat que les UCI estan al 66% de la seva capacitat, però ha recordat que "han triplicat el nombre de llits destinats a pacients crítics", per la qual cosa en realitat està al 167% de la seva capacitat habitual.

Vergés ha explicat que hi ha 977 persones ingressades en les UCI --que representa la xifra més baixa des del 25 de març-- però ha subratllat que "la recuperació de llits és molt lenta i hi ha risc de rebrot".

"Alguns hospitals comencen a recuperar llits i llits per a pacients crítics amb el que podran reprendre algunes de les activitats habituals que s'havien parat", ha afegit.

Residències

La consellera ha explicat que s'han realitzat més de 29.000 proves PCR de diagnòstic de coronavirus a usuaris i professionals de centres residencials.

A més, ha detallat que s'han reubicat 743 residents a Catalunya: 590 en espais nous que ha habilitat el Govern i 193 han estat traslladats a altres residències.

"Amb elements de protecció i reforçant el personal als centres la situació podrà anar millorant", ha augurat Vergés.

Espais

La consellera ha detallat els espais que s'han habilitat entre hotels, antigues residències, centres sanitaris i habitatges, entre d'altres, per les diferents regions sanitàries: vuit entre Lleida, Alt Pirineu i Aran; sis a Barcelona; quatre a Tarragona i Terres de l'Ebre; dos a Catalunya Central; i un a Girona.

També ha explicat que els 33 hotels habilitats per a professionals sanitaris han registrat més de 15.000 pernoctacions durant la pandèmia: vuit a metro Sud, sis a metro Nord (Barcelona), cinc a Barcelona i quatre a Catalunya Central, Girona, Tarragona i Terres de l'Ebre respectivament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook