L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha revelat que té esclerosi múltiple. En parla al llibre que acaba de publicar, Trencar el silenci (Ara Llibres), en què explica la seva experiència al Parlament i a la direcció de la CUP. En la publicació, Boya relata la seva vida política i personal, així com el masclisme que va patir en el seu àmbit de treball per part d'un company o que fa any i mig que se li va diagnosticar l'esmentada malaltia. En el llibre, Boya explica que va saber que patia esclerosi múltiple després d'acudir a l'Hospital Clínic sense sentir-se les cames.

L'exdiputada aranesa de la formació anticapitalista, de 40 anys, va ser entrevistada a El món a Rac-1 per la publicació del llibre, on va explicar que el diagnòstic li ha canviat la vida i que deixar la política li ha fet no patir més brots. A l'entrevista també va defensar la legislació de l'eutanàsia.

Després d'anunciar la seva malaltia públicament, Boya va rebre el suport de multitud de persones anònimes i també vinculades a la política com l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell o el responsable d'Interior, Miquel Buch, també afectat per la mateixa malaltia. «Tota la meva solidaritat i suport davant la peculiar 'companya de viatge' que compartim», va tuitejar el conseller.

Paral·lelament, la diputada de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez va manifestar el seu suport a l'exdiputada. «Li enviem tot el nostre suport per aquesta malaltia i una forta abraçada», va assenyalar en roda de premsa al Parlament, acompanyada de la resta de diputats de la CUP.

Sobre quines mesures s'han aplicat davant la denúncia d'assetjament sexual de Boya contra un company de partit, Sànchez va explicar que el cas es va gestionar en el marc del protocol contra les violències masclistes de l'organització, i que es van aplicar i van consensuar mesures «que en aquest moment s'estan desenvolupant».