L'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez va sortir ahir de la presó de Lledoners per gaudir del seu primer permís de 48 hores, després de portar a la presó 830 dies, més d'un quart de la condemna de 9 anys de presó per sedició imposada pel Tribunal Suprem.

Acompanyat de la seva dona i la seva filla, Sànchez va abandonar el centre penitenciari al voltant de les 16.10 hores, vuit dies després que sortís utilitzant també el seu primer permís el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

El líder independentista va sortir a peu del recinte, situat a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), i va saludar els periodistes que muntaven guàrdia davant de la presó al temps que agraïa «el suport» que ha rebut des del seu ingrés a la presó.

L'exdiputat de JxCat, com va fer Cuixart, va expressar el seu desig de gaudir del seu primer permís a la intimitat i de forma discreta, per la qual cosa no preveu participar en cap acte públic ni fer declaracions públiques en aquests dos dies. Al seu compte de Twitter, Sànchez va penjar poc després d'abandonar la presó un vídeo amb la seva sortida de la presó i va subratllar que «un permís no és la llibertat» i que «només l'amnistia ens tornarà la llibertat».