La portaveu de Cs, Lorena Roldán, ha criticat que el govern espanyol hagi decidit exhumar el dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos aquest dijous. En declaracions als mitjans a Arenys de Mar, ha acusat l'executiu socialista d'"utilitzar mediàticament" l'exhumació i el trasllat del cadàver "en plena campanya electoral" i ha retret a la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, que "va dir que volia que això quedés lluny de la campanya i, no obstant això, estem veient el desplegament mediàtic" que s'ha organitzat per cobrir el trasllat. La campanya, però, comença oficialment el proper dijous 31 d'octubre a la nit. També ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'haver muntat "un xou mediàtic amb càmeres".

Roldán, que veu Sánchez "ancorat al 1975", ha demanat "pensar en el futur" i ha lamentat que el líder del PSOE "està més còmode parlant de Franco que d'aquells problemes que afecten els espanyols". Per això, ha celebrat que després del trasllat d'avui "per fi Sánchez deixarà de parlar dels ossos de Franco". Sobre el futur del mausoleu del Valle de los Caídos, ha apostat per convertir-lo en "un lloc de reconciliació" on "aprendre dels errors del passat".

Roldán ha visitat Arenys de Mar acompanyada del president del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, després dels aiguats i de les destrosses provocades per la llevantada d'aquesta setmana, que ha deixat un mort al municipi. La dirigent taronja ha explicat que volia "veure in situ les destrosses del temporal" i ha expressat el seu "suport, solidaritat i condol" als familiars del difunt, al qual es va endur una riuada quan intentava treure el seu cotxe d'una zona inundable.