El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han celebrat aquest dijous l'exhumació de les restes de Francisco Franco però han destacat que "arriba tard" i que "no és suficient" per a les víctimes del franquisme.

"Per a mi és una bona notícia com a fill i net de persones que han passat per presons de Franco. És un dia emocionant, però no se m'oblida que arriba tard", ha dit Iglesias en roda de premsa al costat de Colau i el candidat dels comuns el 10N per Barcelona, Jaume Asens.

"Queda molta feina per fer", ha reflexionat Iglesias, que ha assegurat que el Govern del PSOE no ha atès algunes peticions importants per a ells com retirar la medalla al "torturador" Billy el nen o concedir l'extradició de l'exministre Rodolfo Martín Villa, que ha sol·licitat a l'Argentina per ser jutjat per crims contra la humanitat.

"Amb això (l'exhumació) no n'hi ha prou. El que hi havia al Valle de los Caídos és una mòmia, però les restes de Franco segueixen en les oligarquies econòmiques i en l'aparell de l'Estat. Aquestes són les restes a eliminar", ha afirmat el secretari general de Podem.

En la mateixa línia, l'alcaldessa de Barcelona ha apuntat que l'exhumació d'avui "és un pas important però no suficient". "Ara cal exigir que tots els familiars puguin recuperar les seves víctimes de les cunetes", ha afegit.