La quarta nit consecutiva de disturbis a Girona es va saldar divendres amb divuit detinguts, dels quals sis són menors d'edat. Els arrestos els van fer els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, en operatiu conjunt des que van començar les mobilitzacions per la sentència del Tribunal Suprem. Segons precisen fonts policials, almenys sis dels detinguts són menors i l'arrest ja ha quedat sense efecte. Estan citats a la fiscalia de menors dilluns i dimarts.

La resta d'adults van començat a passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció 2 de Girona en funcions de guàrdia. Els detinguts pels Mossos tenen entre 18 i 21 anys i se'ls investiga per un presumpte delicte de desordres públics.

La Fiscalia va demanar presó provisional sense fiança per a dos dels detinguts a Girona durant les protestes de divendres. La resta, que van passar a disposició del jutge ahir, van quedar en llibertat. Avui està previst que tres persones més, detinguts en aquest cas per la Policia Nacional, passin a disposició judicial.

Detingut quan apagava foc

Entre el recompte de divuit detinguts, hi havia la un veí de la ciutat a qui la Policia Nacional va arrestar quan creuava un carrer amb un cubell per, segons van explicar els seus familiars, apagar un foc. El seu arrest va quedar sense efecte la mateixa nit.

D'altra banda, dijous van ingressar en presó preventiva dos dels detinguts pels aldarulls de dimecres a la nit. Es tracta de dos joves que havien residit en un centre de menors i que, segons recull l'acte judicial, se'ls priva de llibertat per evitar reiteració de delictes i evitar el risc de fuga en estar mancats d'arrelament.

Tots dos són d'origen marroquí, van entrar a Espanya als baixos d'un autobús i en una pastera, respectivament. La policia els atribueix que van tirar pedres contra un vehicle de Mossos i van ferir dos agents.