El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón va ordenar ahir a la Guàrdia Civil clausurar les pàgines web de la plataforma Tsunami Democràtic, promotora de les mobilitzacions contra la sentència del procés, en el marc d'una investigació per indicis de delictes de terrorisme.

Aquest jutge, que és el mateix que va empresonar set integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR), va adoptar aquesta decisió -per la qual també es va ordenar el tancament de perfils en xarxes socials vinculats a aquesta plataforma- a petició de la Fiscalia per «imputacions semblants» a les d'aquests detinguts, segons van indicar fonts jurídiques. Els set CDRs van ingressar a la presó el 26 de setembre per delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls. Segons les fonts consultades, el jutge, que investiga aquests fets en una causa declarada secreta, va encomanar el tancament del web i dels perfils vinculats a Tsunami Democràtic a la Guàrdia Civil, el mateix cos que investiga les accions dels set CDRs empresonats, als quals se'ls va intervenir substàncies per a la fabricació d'explosius. Això no obstant les fonts van precisar que només es pot bloquejar aquells dominis situats a Espanya, per la qual cosa si aquests es troben a l'estranger no es pot procedir al seu bloqueig de manera immediata.

Tsunami respon reobrint-les

La plataforma Tsunami Democràtic va titllar de»censura» el tancament de les seves pàgines web, i va informar que havia replicat els llocs amb un altre domini, al temps que va assegurar que segueix operant per la seva aplicació i per la xarxa Telegram.

En un missatge a través de Telegram, la plataforma va denunciar que «comença la censura igual que l'1 d'octubre», però va avisat: «Creieu que un Tsunami es pot frenar?». Així, la plataforma ha recomanat als usuaris descarregar l'aplicació mòbil i seguir les convocatòries a través del seu canal Telegram, al temps que han activat un altre web: «democratictsunami.eu».

La plataforma també va recomanar als usuaris usar la connexió VPN (Virtual Private Network), que assegura que és més difícils de «censurar». La decisió del jutge de tancar els webs de Tsunami va generar el rebuig de la Generalitat, on el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró ho va censurar.