Milers de persones de diferents punts de Catalunya van concloure ahir el segon dia de marxa cap a Barcelona. L'acció, iniciada dimecres i perfectament planificada, és una de les mobilitzacions centrals d'aquesta setmana contra de la sentència del procés.

L'objectiu d'aquestes «columnes» humanes és confluir avui a la Ciutat Comtal, després d'un recorregut a peu de 100 quilòmetres repartit en tres dies, amb vuit àpats per recuperar forces i dues nits per dormir.

Ahir, milers de persones es van convocar a dos quarts de 8 del matí a la Ronda de Mar de Vilafranca del Penedès per començar la segona jornada de les marxes, que van sortir pocs minuts després de les 8. La majoria dels participants es van afegir a primera hora des de les comarques properes per unir-se al centenar de manifestants que van passar la nit al pavelló firal de Vilafranca. La columna que va sortir ahir al matí caminarà per l'AP-7 fins a Sant Sadurní d'Anoia, on pararan per dinar.

Aquesta columna de la Marxa per la Llibertat va reprendre el camí a primera hora de la tarda amb destinació Martorell, on van sopar i agafar forces per avui començar la ruta fins a Barcelona, que és el punt on s'han de trobar totes les columnes que porten dos dies caminant des de diferents punts de Catalunya.

Així, les anomenades Marxes per la Llibertat, que van sortir de Berga, Vic (Osona), Girona, Tàrrega (Urgell) i Tarragona, són molt més que una mobilització: suposen tota una operació logística dissenyada, amb mesos d'antelació, a la sala de màquines de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Cadascuna d'aquestes «columnes» humanes recorre al voltant de 100 quilòmetres, dividits en cinc trams de 20 quilòmetres cadascun: dos que es van fer dimecres (amb la pausa per dinar al mig), dos més reservats per a la segona jornada i el cinquè per a l'últim dia al matí. Perquè està previst arribar a Barcelona divendres al migdia i dinar al centre de la capital catalana.

Edats i condicions físiques

Òbviament, ningú està obligat a caminar tots els trams, ni tan sols un de sencer. De fet, en una mobilització amb caminants d'edats i condicions físiques molt variades, l'ANC recomana que cada persona hi participi en la mesura de les seves possibilitats.