El fiscal del Tribunal de Comptes ha demanat que s'obri una causa contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres exmembres del Govern pel presumpte desviament milionari de recursos econòmics per al referèndum il·legal l'1 d'octubre de 2017.

Puigdemont, va anunciar ahir que va encarregar a juristes alemanys l'elaboració d'un dictamen que avaluï la futura sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents encausats en el judici a l'1-O. En un comunicat, va concretar que aquest dictamen estarà dirigit pel professor Florian Jessberger i que té l'objectiu de fer un estudi comparat entre la decisió del Tribunal de Schleswig-Holstein (Alemanya) (que no va apreciar delicte de rebel·lió en els fets duts a terme per Puigdemont) i la futura sentència del Suprem.

Puigdemont va assegurar ahir davant la presó de Neumünster, en el primer aniversari del seu arrest en aquest país, que si obté «els vots necessaris» a les eleccions europees «serà eurodiputat», al marge de l'actual discussió jurídica. «Les eleccions europees les convoca el Parlament Europeu, no el Govern d'Espanya. Si tinc els vots necessaris seré eurodiputat d'acord amb el reglament del Parlament Europeu», va afirmar.