El president de la Generalitat, Quim Torra, va rebutjar ahir continuar vivint «un dia més» en l'Estat que estan defensant la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat durant el judici del TS sobre el procés sobiranista.

«Que lluny estem d'aquest Estat que defensen la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. No vull viure ni un dia més en aquest Estat, en què no hi ha drets, tot és sospitós i qualsevol paraula pot ser objecte d'un informe», va dir en un acte del Col·lectiu Clínic per la Democràcia, davant mig miler de sanitaris. Quim Torra va qualificar de farsa el judici, i va demanar als presents: «Us demano ser revolucionaris que somriuen, perquè podem guanyar aquesta partida; és més, l'hem de guanyar», va dir al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB).

«Ens estan jutjant a tots»

«Ens estan jutjant a tots», va assegurar, i va defensar que, quan es jutja la llibertat i els drets d'un poble la resposta no pot ser més que democràtica i de dret a l'autodeterminació, i va insistir que no acatarà la sentència del TS.

Va v0ler enviar un missatge d'esperança als presents, i els va demanar comprometre's pels líders sobiranistes presos o a l'estranger «fins a les últimes conseqüències per la llibertat» de Catalunya. «Quan has provat la llibertat del primer d'octubre, no en tens suficient només amb una part», va ressaltar el president de la Generalitat.

Ja al Parlament, Torra va dir a Ciutadans, PSC i el PPC que els «hauria de caure la cara de vergonya» per no assistir a cap de les sessions del judici del procés al Tribunal Suprem (TS).

Durant la sessió de control al president de la Generalitat en el ple, i en resposta a una pregunta formulada pel grup d'ERC, Torra va carregar especialment contra la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i contra un PSC que, va afirmar, abans «estava del costat dels drets».

«Sincerament, als grups que no heu anat a cap sessió us hauria de caure la vergonya de no ser allà i d'escoltar-los -als acusats-», va etzibar a Ciutadans, PSC i PPC.

Les afirmacions del president i la seva defensa de la declaració al Suprem d'aquest dimarts del líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, van provocar el somriure d'Arrimadas, cosa que va portar Torra a dir: «Senyora Arrimadas, no es rigui de Cuixart, no té dret a riure's de Cuixart, no es rigui de mi».