El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha presidit aquest vespre els actes de traspàs de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, que arribaran a la seva fi aquest dilluns. En una recepció a la Sala Tarongers del Palau de la Generalitat, Bosch ha mostrat la seva confiança envers l'Euroregió Pirineus Mediterrània i l'ha descrita com "la manera de mirar més enllà". En referència a la situació de les persones refugiades, el conseller ha afegit que l'agrupació europea "és una forma de compromís amb l'Europa que creiem, que mira a les dues bandes de la Mediterrània, però també al mar".

L'acte ha comptat, entre d'altres, amb l'assistència del vicepresident de la Regió Occitana, Guillaume Cros; la consellera de la presidència de les Illes Balears, Pilar Costa, i la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Mireia Borrell.

Aquest dilluns al matí es fa l'acte oficial de traspàs de la presidència de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, que recaurà en el govern de les Illes Balears durant el període 2019-2020.