El director de TV3, Vicent Sanchis, va anunciar ahir que «tots els programes estaran involucrats» en el seguiment del judici sobre el procés que farà la televisió pública catalana perquè «l'esdeveniment té un gran interès informatiu».

En la seva compareixença davant la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, Sanchis va matisar que «les sessions més destacades del judici es podran seguir en directe pel canal 3/24, mentre que TV3 se centrarà en l'anàlisi i el debat, encara que tots els programes informatius de TV3 estaran preparats per connectar en directe, si l'actualitat ho requereix».

El director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals, Saül Gordillo, va afegir que la cobertura digital es difondrà en castellà, català i anglès «per internacionalitzar la informació», i que es tindrà molt en compte el consum de notícies a través del telèfon mòbil, ja que el fet que el judici estigui previst de dimarts a dijous en horari laboral provocarà que el mòbil sigui «el dispositiu de consulta més utilitzat». En aquest sentit, el Departament de Mitjans Digitals està treballant en un servei de WhatsApp amb els principals titulars de la jornada i un interactiu amb informació de context.

Els representants del PSC i Catalunya en Comú Podem van mostrar la seva inquietud davant la possibilitat que la cobertura del judici de l'1-O obligui canvis en la programació de TV3 i que altres temes importants per a la ciutadania es quedin sense espai a la televisió pública, i Sanchis els va contestar que se seguiran «criteris de neutralitat i professionalitat» i «no es canviarà tota la graella».

De la seva banda, els diputats de Cs van posar en dubte la neutralitat de TV3 i van criticar el seu seguiment dels esdeveniments del passat 21 de desembre, en els quals la televisió autonòmica «va ser altaveu de fets il·lícits».