L'Associació Catalana d'Addiccions Socials (ACENCAS) recorda que la llei 13/2011 de Regulació del joc prohibeix explícitament la participació dels menors en les activitats que contempla aquesta normativa, com és la loteria, després que un noi de 15 anys d'edat hagi sortit en les darreres hores als mitjans de comunicació explicant que havia comprat un dècim dels afortunats amb el primer premi de la rifa de Reis. Tot i que el Cosmin es va endur el protagonisme del sorteig del Nen en presentar-se exultant a l'administració de loteria número 271 de Barcelona, que havia venut el número premiat, el 37142, hi va anar acompanyat del pare.

El president d'ACENCAS, Francesc Perendreu, denuncia que les informacions publicades als mitjans de comunicació no han tingut en compte la prohibició que els menors juguin a jocs d'atzar. "Per tant, aquesta persona no podria haver comprat en cap cas un dècim de manera legal ni, en conseqüència, resultar guanyador de cap premi", afegeix ACENCAS en un comunicat enviat aquest dilluns, per afegir: "D'haver estat així, es tractaria d'una infracció greu, tal com recull el text legal".

Perendreu exigeix que es compleixi la legislació vigent per impedir l'accés dels menors d'edat a qualsevol tipus de joc d'atzar, especialment en el cas de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat (SELAE) que, per ser pública, ha de ser "exemple de bona praxi". A més, sol·licita que es faci una formació en matèria legal per a les administracions de loteria per garantir el compliment de la normativa. També demana que es tingui en compte la legislació actual a l'hora d'informar de temes relacionats amb qualsevol joc d'atzar i especialment els que involucren menors.

Si bé Cosmin va explicar que havia comprat ell el dècim premiat, el seu pare el va acompanyar, segons recullen mitjans de comunicació.