UGT i CCOO han decidit aquesta nit mantenir la vaga de 24 hores a la qual han convocat el pròxim 12 de desembre els funcionaris catalans malgrat que el Govern els ha ofert abonar el 2019 un 25% de la paga extra del 2013, que els empleats públics tenen pendent de cobrament.

Així ho han assegurat a Efe fonts sindicals i del propi Govern, després de la reunió de mediació mantinguda des d'aquesta tarda entre les dues parts, que havia convocat el departament de Treball.

A final d'octubre, el conseller d'Administració Pública, Jordi Puigneró, va proposar als sindicats tornar les pagues extres pendents del 2013 i el 2014 en un termini de vuit anys, un plantejament que va generar una contundent negativa per part dels sindicats, que van anunciar mobilitzacions.

Puigneró es va comprometre el passat 30 de novembre a presentar una proposta als sindicats per intentar la desconvocatòria de la vaga prevista en la funció pública, i avui l'ha posat a sobre de la taula amb la voluntat de fer "un gest" amb la finalitat que els sindicats tornessin a la taula de negociació.

Aquesta proposta consisteix a elevar del 10 al 25% el percentatge de l'extra del 2013 que es tornaria el 2019, han explicat a Efe fonts del Govern, que han recordat que la proposta estaria, per tant, pendent de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve.

De la seva banda, els sindicats veuen encara insuficient la proposta de l'executiu català i per això mantenen la convocatòria de vaga del 12 de desembre, encara que en els pròxims dies s'espera que hi hagi una nova reunió de mediació entre les dues parts.

"Donem per no rebuda la proposta d'avui i esperem una altra nova proposta", ha assegurat a Efe un representant sindical.

En canvi, sí que hi ha consens entre sindicats i Govern respecte als serveis mínims que s'aplicaran en cas de vaga, que serien els habituals en una convocatòria d'aquest tipus