El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, va dir ahir que la seva organització respecta la «decisió personal» d'Elisenda Alamany de renunciar al seu càrrec com a portaveu dels comuns al Parlament, i va confiar que el grup parlamentari seguirà «cohesionat» i sense «divergències polítiques». Alamany va anunciar ahir que renuncia al seu càrrec com a portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, després d'haver impulsat al costat del diputat Joan Josep Nuet la plataforma crítica amb el partit Sobiranistes, que ha estat rebutjada per la direcció dels comuns.

En declaracions a la premsa a la seu de l'organització, Mena va explicar que el nou portaveu de Catalunya en Comú-Podem el decidiran avui els membres del grup parlamentari, i va considerar que «qualsevol dels vuit diputats (del grup) pot fer-ho perfectament». El portaveu de Catalunya en Comú va indicar que tant l'executiva del seu partit com el grup parlamentari havien «revalidat la confiança» en Alamany en les últimes ocasions, i va assegurar que la ja exportaveu del grup parlamentari seguirà sent «un element importantíssim» dels comuns a la cambra catalana.

Després de Domènech

La renúncia de Alamany se suma a l'abandonament de la política institucional de Xavier Domènech de fa uns mesos, encara que Mena ha puntualitzat que aquestes són «dues situacions completament diferents».