n El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, va qualificar d'«injust» el repartiment del fons estatal per atendre joves estrangers sense referents familiars, després de la reunió bilateral d'ahir amb la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo. A la trobada que van mantenir a Madrid, El Homrani va lamentar que el repartiment d'aquest fons -de 40 milions dels quals 38 es faran efectius-, que aprovarà avui el Govern central en un reial decret, tingui en compte el registre d'entrades, en lloc del nombre de persones ateses.

«Nosaltres creiem que l'element a tenir en compte haurien de ser els nens i adolescents que s'acullen en el sistema de protecció, i no l'entrada», ja que el repte més gran que presenten és la inclusió social, i no l'acolliment d'emergència. El departament va opinar que la ministra s'havia mostrat «oberta a negociar canvis» en els criteris de repartiment en un futur, en una reunió a la qual també va assistir la secretària d'Estat de Serveis Socials, Ana Isabel Lima, i la titular de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) de la Generalitat, Georgina Oliva.

El Homrani va considerar necessari millorar aspectes sobre la «comunicació i la transparència de la informació que facilita l'Estat per poder planificar i fer millor els processos d'acolliment», i va indicar que el sistema de protecció català tutela i acull actualment 2.809 joves migrants.

Lima va destacar l'esforç realitzat pel Govern espanyol per aprovar el repartiment de 40 milions i va afegir que els criteris han estat «els més objectius possibles», va explicar el Ministeri en un comunicat.

Ronda de reunions

A la reunió, que Carcedo va organitzar dins de la ronda de trobades que està mantenint amb els responsables autonòmics, també es van tractar altres aspectes com la intervenció social íntegra per al poble gitano i l'aplicació de la Llei de dependència, un dels principals temes pendents.