21 de octubre de 2018
21.10.2018
L'Empordà

La CUP no negociarà els pressupostos de la Generalitat i no donarà suport al Govern

?El consell polític de la formació acorda «focalitzar l'acció política» als carrers i places ?El portaveu del secretariat nacional del grup, Lluc Salellas, afirma que «la via de la desobediència» és l'única que «pot permetre arribar a la independència»

21.10.2018 | 06:30
El consell polític de la CUP, reunit ahir al matí a Palamós.

La CUP va anunciar ahir que no negociarà els pressupostos de la Generalitat del 2019 amb el Govern i que no desitja que aquest últim es consolidi, ja que entén que ha renunciat a preparar «un nou embat» contra l'Estat espanyol i a fer efectiva la República.

El consell polític de la CUP va mantenir ahir al matí una reunió extraordinària a la localitat de Palamós que tenia com a finalitat principal renovar la seva estratègia política a mitjà i llarg termini, cosa que inclou tant la seva acció parlamentària, com fora de les institucions. Segons va indicar – després de la reunió el portaveu del secretariat nacional de la CUP Lluc Salellas– «tenim molt clar que no podem treballar» en els pressupostos de la Generalitat que aprovi el Govern. El motiu d'aquesta negativa a negociar els pressupostos és que la CUP ja veu que no estaran «en la línia de desobediència i de ruptura amb l'Estat» que els anticapitalistes desitgen i propugnen.

La CUP també considera que no té cap sentit «asseure'ns a negociar aquests pressupostos» quan des del Govern i les dues formacions que el sustenten, JxCat i ERC, «busquen altres aliances i estratègies ara mateix dins del Parlament». «Si volem una ruptura amb l'Estat espanyol el que no podem fer són les mateixes polítiques fetes en els últims 40 anys», va indicar Salellas, sinó que allò pertinent seria «anar més enllà».

Ja que la CUP no creu que el Govern estigui disposat a això «no comptarà amb el nostre suport» i això es traduirà «en els nostres vots negatius» i, no només en els pressupostos, sinó també respecte a altres lleis o iniciatives de «de caràcter autonomista» que presentin els grups de JxCat i ERC.

«Quan es busquin subterfugis nosaltres no els donarem suport, votarem en contra», va advertir el portaveu del secretariat nacional de la CUP, després de reiterar que «la via de la desobediència és l'única que pot permetre arribar a la independència del nostre poble». Així, doncs, segons Salellas, JxCat i ERC «han decidit renunciar a l'embat amb l'Estat en defensa de l'autodeterminació i que els catalans puguin decidir tot allò que passa al país».

Això comporta que la CUP hagi decidit, va explicar, «focalitzar la nostra acció política als carrers i places» així com en «desenvolupar una estratègia que explicarem en els pròxims dies per enfortir la mobilització popular».

En paral·lel, la CUP impulsarà «un front antifeixista» per lluitar «a favor de la voluntat democràtica dels catalans i en contra de les agressions de l'extrema dreta i l'espanyolisme».

Sobre la possibilitat que la negativa de la CUP a donar suport el Govern condueixi en una situació d'inestabilitat, Salellas es va limitar a apuntar que «nosaltres no tenim el botó per convocar les eleccions, el té el president de la Generalitat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook