La Generalitat de Catalunya espera comptar amb un treball tècnic durant el pròxim trimestre com a pas previ per presentar «una candidatura operativa» del projecte Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030.

En unes declaracions a RAC1, Gerard Figueras, secretari general de l'esport català, va assegurar que l'informe favorable del COI ha valorat sobretot «que no estem parlant de fer noves infraestructures milionàries amb dubtosa utilitat una vegada hagin finalitzat els Jocs».

«Bona nota»

Figueras, que està a Buenos Aires on se celebren els Jocs Olímpics de la Joventut, va comentar que a l'informe «han posat molt bona nota» a les infraestructures de neu al Pirineu i va destacar que per al COI «ha estat una positiva», ja que «des de l'òptica europea no es tenia tan present» aquesta zona.

El secretari general de l'Esport de la Generalitat demana unitat als governs espanyol i català perquè la candidatura arribi a bon port. «La meva voluntat és que tots sumin. El Comitè Olímpic Espanyol (COE) suma. Alejandro Blanco, president del COE, estava present a la reunió amb el COI i estava molt content. Ara fa falta que la unitat esportiva la puguem traslladar al nivell dels governs», va dir.

Pel que fa a la relació amb el govern d'Espanya, Figueres considera que és un procés de «generar confiances», ja que es tracta d'un procés «que ningú pugui impulsar sol».

«Hem de trobar complicitats al voltant del projecte esportiu, però a ningú se li escapa que és un projecte que va molt més enllà de l'esport. Es tracta de situar Barcelona i els Pirineus en el món», va remarcar.