Societat Civil Catalana exigeix ??la retirada de la via pública de tots aquells símbols partidistes que representen una reivindicació secessionista que no contempla ni la Constitució, ni l'Estatut de Catalunya i que, a més, la setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha prohibit, mitjançant una sentència, per considerar que trenquen amb la neutralitat institucional.

Davant d'aquesta situació, l'entitat ha elaborat un requeriment per tal que els ciutadans que vulguin puguin denunciar la presència d'aquests símbols independentistes en l'espai públic. En el document estan redactats els motius pels quals es desitja presentar la denúncia a l'ajuntament que correspongui, i només s'ha d'emplenar amb les dades personals del denunciant.

L'entitat considera que, a més de la il·legalitat d'aquests símbols, també generen tensió, ruptura i divisió entre catalans. La via pública ha de ser un espai en el qual regni la convivència, la concòrdia i el respecte i no un escenari perquè s'ho s'apropiïn aquells catalans que volen separar Catalunya d'Espanya, mitjançant l'exhibició d'aquests elements i de proclames com "els carrers de seran sempre nostres".

Cada ciutadà és lliure de defensar la postura política que consideri, però en cap cas aquesta opinió s'ha d'imposar a la resta de la població, inundant la via pública amb símbols que reflecteixen el seu pensament i això és, precisament, el que està passant a tot Catalunya en aquest moment.

L'entitat sosté que resulta vergonyós veure com els defensors del secessionisme, els representants del qual es caracteritzen per prendre decisions al marge de la llei, estan ocupant tot l'espai públic amb simbologia separatista. Aquest tipus d'accions tenen com a clar objectiu la imposició de les seves idees, un mètode propi d'un règim totalitari i totalment oposat al que estableix el nostre sistema democràtic.

D'altra banda, Societat Civil Catalana lamenta profundament que l'Associació de Municipis per la Independència hagi fet una crida a no acatar la sentència del TSJC. Es tracta d'una decisió completament irresponsable que contribueix, un cop més, a la desobediència i al foment de la divisió de la societat catalana.

En aquest sentit, l'entitat recorda que el poder judicial és l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment d'un marc que legal que ens representa a tots. En aquest sentit, una associació com l'AMI hauria de caracteritzar-se per actuar a favor de la democràcia en comptes de realitzar una incitació constant a la imposició d'idees.