Les bases del PDeCAT han tombat aquest diumenge al matí al plenari de l'assemblea l'esmena per modificar el règim d'incomptabilitats i poder fer compatible, per exemple, els màxims òrgans de direcció amb càrrecs com els de consellers a partir d'aquest diumenge. Així ho han explicat fonts que segueixen la votació al plenari del partit, al Palau de Congressos de Catalunya.

De fet, aquest és un dels serrells que quedava pendent en acabar la ponència aquest dissabte a la nit i que es va optar per dur al plenari d'aquest diumenge. Això afectaria noms com els de Damià Calvet i Miquel Buch, consellers de Territori i Interior, respectivament, veus que han pugnat des del sector proper a Carles Puigdemont contra Marta Pascal. En canvi segueix endavant, tal com ja estava fixat des d'aquest dissabte a la nit, ampliar de 2 a 3 els càrrecs acumulables a diferència dels que fixaven els estatuts fins ara.

Aquest dissabte a la nit, fonts del partit, conscients que quedava aquest serrell per tancar, ja apuntaven que si finalment el plenari mantenia el règim actual d'incompatibilitats els consellers podrien ser-hi convidats. Existeix un quadre d'incompatibilitats estricte que es va aprovar al congrés fundacional de fa dos anys, a proposta de les Joventuts.

D'altra banda, fons del partit també han apuntat que s'ha aprovat tornar a incorporar el concepte 'unilateralitat' als estatuts -tampoc s'hi renuncia a la ponència política. La direcció va explicar al juny que havia decaigut 'unilateralitat' del preàmbul dels estatuts per registrar-los.