06 de juliol de 2018
06.07.2018

Llarena dona el vist i plau al trasllat de Forn, Rull i Turull a presons catalanes

Tal com va fer amb Bassa, Forcadell, Sánchez, Cuixart, Junqueras i Romeva

04.07.2018 | 06:30
Els consellers Josep Rull i Joaquim Forn

El jutge instructor de la causa al Tribunal Suprem contra els líders del procés, Pablo Llarena, ha donat el vist i plau aquest dimarts al trasllat a presons catalanes de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, tal com va fer la setmana passada amb Bassa, Forcadell, Sánchez, Cuixart, Junqueras i Romeva, que han començat a ser traslladats avui, segons fonts de la defensa. En una interlocutòria, el jutge assegura que no veu cap "raó processal" per oposar-se al trasllat, però recorda –com va fer la setmana passada en la resta de casos- que la decisió està en mans d´Institucions Penitenciàries. El magistrat respon d´aquesta manera l´escrit que li ha fet arribar Institucions Penitenciàries a través del director del centre d´Estremera que proposa el trasllat per "raons de vinculació familiar".

El vist i plau de Llarena és un pas més dins del protocol establert en aquest tipus de casos on a més de la petició de les defenses cal un informe positiu per part d´Institucions Penitenciàries.

Un cop obtinguda la resposta del jutge, com en els casos de Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Bassa i Forcadell, la Junta d´Avaluació d´Estremera estudiarà i aprovarà el trasllat als centres penitenciaris catalans.

La comunicació implica que el magistrat no preveu dur a terme noves diligències que requereixin la presència de Forn, Rull i Turull, que té en aquests moments en situació de presó provisional.

Tot plegat té lloc en paral·lel a l´inici del trasllat dels sis primers presos independentistes a presons catalanes, que està en marxa i s´allargarà fins dimecres, en el cas de Forcadell i Bassa, i dijous en el cas de Cuixart, Sànchez, Romeva i Junqueras.

Dimecres de la Setmana passada la Sala d´Apel·lacions del Tribunal Suprem va confirmar la interlocutòria de processament dels 25 investigats en aquesta causa per delictes de rebel·lió, desobediència i malversació.

El magistrat conclou, com en casos anteriors, que "no existeix cap raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret", tot i que insisteix que el trasllat és cosa de la Secretaria General d´Institucions Penitenciàries".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook