06 de maig de 2018
06.05.2018

Junqueras insta a formar Govern a Catalunya per no deixar-lo en mans "dels enemics de la república"

El president d'ERC transmet el missatge hores després de la decisió de JxCat de tornar a proposar la candidatura de Puigdemont

06.05.2018 | 13:22
Oriol Junqueras, en una imatge d´arxiu

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha instat avui a l'independentisme a formar Govern i a no deixar-lo en mans "dels enemics de la república", en al·lusió al govern del PP després que JxCat ha proposat de nou la candidatura de Carles Puigdemont quan el 22 de maig acaba el termini per a la investidura.

Oriol Junqueras, que es troba a la presó d'Estremera (Madrid) des de fa sis mesos, ha transmès avui un missatge a través del vicesecretari general de coordinació interna d'ERC, Isaac Peraire, que avui l'ha visitat al centre penitenciari.

Peraire, que és també l'alcalde de Prats de Lluçanès (Osona), explica en el seu perfil de twitter que, amb Junqueras, ha tingut l'ocasió de parlar sobre els reptes que té plantejats "els municipis i el país" però que, a més, li ha transmès un missatge que podria ser interpretat com una reacció al fet que Puigdemont torni a ser el candidat de JxCat a la investidura.

En aquest missatge, Junqueras adverteix que la prioritat ha de ser la formació d'un nou Govern i, sense esmentar per a res a Puigdemont ni a la seva nova candidatura, afirma: "no hi ha cap republicà del món que deixi els seus instruments en mans dels enemics de la república".

En un altre tuit de Peraire, aquest es refereix a la impressió que li ha causat poder parlar amb Junqueras en el locutori de la presó, i apunta: "mai oblidarem que pare i germà hagin de fer 1.400 quilòmetres per veure l'Oriol durant 40 minuts darrere d'un vidre, i deixar-lo aquí. No descansarem. Llibertat presos polítics. Els volem a casa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook