El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha instat aquest dijous a tots els diputats independentistes a donar suport la investidura de Jordi Turull (JxCat) com a president de la Generalitat para no perdre "ni un segon" a constituir un Govern que permeti acabar amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

"Avui hem de posar la primera pedra per bandejar el nou Decret de Nova Planta, i no hauríem de perdre ni un segon", ha defensat en el seu discurs al debat d'investidura de Turull, després que la CUP hagi anunciat que mantindrà les seves abstencions, impossibilitant la investidura aquest dijous.

"Els republicans necessitem tenir un Govern. No podem anar cap a enrere, però tampoc podem renunciar a anar cap a davant, i no podem posar en risc la immensa victòria de l'1-O i la revàlida del 21D", ha advertit.

Ha assegurat que ERC donarà el seu suport a Turull, un suport que és "sincer" encara que acompanyat d'exigència, i ha subratllat la necessitat de treballar junts per acabar amb la intervenció de l'Estat.

"Ni volem ni podem tornar a quedar presoners dels paranys judicials. No volem tornar a entrar en un bucle electoral", ha defensat.