01 de novembre de 2017
01.11.2017
40 Años
40 Años

El discurs de Puigdemont a Brussel·les en 10 frases

Resum de la compareixença del president català cessat des de la capital comunitària

01.11.2017 | 06:30
Puigdemont a Brussel·les

Carles Puigdemont ha comparegut avui a Brussel·les. Aquestes són deu de les seves reflexions més destacades:

«No sóc aquí per demanar asil polític. Aquesta no és una qüestió belga, sinó que he vingut a Brussel·les per la seva condició de capital europea»
«Quan tornarem? Dependrà de les circumstàncies. Si sabéssim que a la tornada ens espera un judici amb garanties, tornaríem immediatament»
«El PP i el PSOE tenen un problema gegant a Catalunya que no volen assumir»
«Volem garantir que no hi hagi violència a Catalunya. Si l'estat espanyol la vol fer servir serà la seva decisió, però no ens hi podran arrossegar»
«La querella (de la fiscalia de l'Estat) confirma fil per randa la violència de l'estat espanyol i persegueix una idea política, persegueix persones en comptes de delictes»
«Part del Govern i jo hem vingut a Brussel·les per denunciat la situació que vivim i fer evident davant del món el gran dèficit democràtic de l'estat espanyol»
«Els consellers Junqueras i Romeva s'han quedat a Catalunya per continuar treballant. Ningú no ha abandonat les seves responsabilitats de govern. No fugim de la justícia ni de la querella i hi volem fer front de manera política, no jurídica»
«Entomem les eleccions (del 21D) com un repte democràtic. No ens fan por. Nosaltres respectarem el resultat que surti de les urnes. L'estat espanyol farà el mateix? Volem un compromís clar que serà així»
«Demanem una reacció a la comunitat internacional i a Europa. Les bases de la causa catalana són les mateixes sobre les quals se sustenta la idea d'Europa. Permetre que l'estat espanyol segueixi endavant amb les seves polítiques repressives vol dir posar fi als ideals europeus»
«Als catalans els vull demanar paciència. Ens queda per endavant un camí llarg i ens farà falta unitat»Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema