Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta passada matinada una dona acusada de matar-ne una altra d'una ganivetada dins un pis del districte de Ciutat Vella, a Barcelona. L'avís del succés s'ha rebut pels voltants de les 02.30 hores d'aquest diumenge en un habitatge situat en ple barri del Raval. Segons les primeres informacions, el crim s'hauria produït enmig d'una discussió entre l'agressora, de 53 anys i nacionalitat espanyola, i la víctima, de 57 anys i també nacionalitat espanyola. Les dues convivien en el mateix pis i la detinguda ha ferit de mort la víctima amb una arma blanca. L´Àrea d´Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Barcelona s´ha fet càrrec de les investigacions.

El succés s'ha produït al número 8 del Passatge de Sant Bernat, en ple barri del Raval i a tocar de la renovada plaça de Terenci Moix. Entre els veïns de l'immoble, cap sorpresa i la constatació que es tracta "d'una mort anunciada" ja que les discussions i les disputes violentes entre les dues dones -que eren parella sentimental- eren una constant. "Les discussions eren diàries i les denúncies dels veïns als Mossos d'Esquadra han estat innombrables al llarg dels anys", ha precisat la Manuela, que viu al pis de sota on s'ha produït l'apunyalament mortal, el 2n 1a. Poc abans de les tres de la matinada, la presumpta agressora, Ana María G., ha començat a trucar els timbres de tots els veïns cridant: "L'he matat!. L'he matat!", segons el relat de diversos inquilins. Un dels primers a atendre la trucada a aquesta hora intempestiva ha estat l'Antonio, que ha pujat i ha descobert la víctima, la Pili, estesa de bocaterrosa al menjador.

Segons sembla, l'Ana l'havia apunyalat amb un ganivet de serreta a l'alçada del cor i la punxada havia estat mortal. En arribar els Mossos d'Esquadra poc després, la Pili ja havia perdut la vida. Els veïns remarquen que la relació sentimental entre les dues dones era molt turbulenta -"moltes vegades influenciada per l'abús d'alcohol"- i que les discussions eren constants. De fet, recorden altres altercats que han acabat amb la presència dels Mossos d'Esquadra a l'edifici i la implicació dels veïns per evitar l'agressió entre les dones. "Ens hem cansat de denunciar-ho als Mossos, a l'administrador de la finca i, fins i tot, al Síndic de Greuges. Però res", ha lamentat la Manuela, que ha precisat que la presumpta agressora, l'Ana, es coneixia molt bé la legislació i impedia sempre el pas dels agents.

"Amb l'arribada de la policia acabava la discussió entre elles i, fins i tot, insultaven als agents", recorda aquesta veïna del primer pis, que ha reiterat que el crim era només qüestió de temps. "Es tractava d'una mort més que anunciada", ha finalitzat la Manuela.