23 de abril de 2016
23.04.2016

La fiscalia dubta que un lleidatà sigui besnét del tsar Nicolau II

L'advocat del denunciant defensa que hi ha proves d'ADN i fotografies que així ho acrediten

23.04.2016 | 06:30
David Duaigües, sortint del jutjat.

El jutjat de primera instància número 7 de Lleida va acollir ahir el judici per discernir si un veí de Torres de Segre (Segrià), David Duaigües, és descendent de l'últim tsar de Rússia Nicolau II Alexandròvitx Romanov i la tsarina Alexandra Fiodorovna. Duaigües defensa que la seva àvia, enterrada al cementiri de Salt, Maria Martí Juanola, era en realitat Maria Romanov, una de les filles del tsar.
L'advocat de Duaigües, Sergio Hedo, va explicar que en la vista oral d'ahir divendres van presentar proves d'ADN i fotogràfiques que demostren de manera «claríssima» la filiació i va demanar al jutge que «sigui valent, vagi en contra de la història i ens doni la raó». La fiscalia en canvi va considerar que no hi ha proves que acreditin la relació familiar entre la família Duaigües i els Romanov.
L'advocat de Duaigües va explicar que, d'entre les proves presentades, hi ha els resultats d'un laboratori argentí especialista que conclou que l'ADN de la Carme Martí Juanola (mare del David Duaigües) demostra en un 99,9% que és neta del tsar. A més, les proves fotogràfiques mostren la «semblança» entre Romanov amb Duaigües, com tambe amb la mare i l'àvia d'aquest. A més, va afegir, tant Duaigües com els seus dos germans i la seva mare pateixen anèmia hemolítica, com un dels fills del tsar i l'àvia de Duaigües.
Sergio Hedo va considerar que, tot i que la fiscalia consideri que no hi ha prou proves que demostrin la filiació entre el denunciant i el tsar rus, els documents presentats acrediten que sí. Hedo va afegir que la intenció de Duaigües no és aconseguir una futura herència sinó que es reconegui la descendència i que el primer cognom de la seva mare i el segon cognom seu sigui Romanov.
La demanda de reclamació de filiació va ser acceptada a tràmit a Lleida el 18 de setembre del 2015. Ara el jutge haurà de decidir si dóna la raó o no a la família Duaigües, qui va començar els tràmits per a aquesta reclamació als jutjats de la ciutat de Girona, el gener del 2002.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema