El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha convidat aquest dilluns al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, a "reconèixer" que la negativa de la CUP a investir-lo de nou en el seu càrrec suposa "un fracàs polític rotund". Per al socialista, aquesta hauria de ser la primera de les premisses sobre les que hauria d'actuar ara Mas, tant si decideix retirar-se com si afronta noves eleccions. I és que Iceta assegura que no té por d'enfrontar-se a Mas en uns nous comicis. Tant és així que s'ha mostrat "encantat" i "disposat" a repetir com a cap de cartell del PSC en unes noves eleccions al Parlament. Aquesta decisió, però, l'ha deixat en mans dels òrgans interns del partit, que es reuniran a partir de dilluns vinent.

Miquel Iceta ha comparegut aquest dilluns per valorar el 'no' de la CUP a la investidura d'Artur Mas i la possibilitat de noves eleccions al Parlament. Preguntat, a més, per les paraules del president en funcions d'aquest matí on assegurava estar "tranquil·líssim" i amb "ganes de plantar cara a alguns d'aquí que posen les coses excessivament difícils", el socialista no ha volgut deixar passar l'oportunitat de replicar-li. "Ganes no li falten, però resultats n'obté pocs. Mas hauria de reconèixer que el 'no' de la CUP és un fracàs polític rotund", ha dit, tot afegint més tard que suposa que les paraules del president el funcions arriben després d'una "decepció política profunda".

I és que Iceta només veu tres possibles escenaris que evitin les eleccions anticipades, i que passen per "un canviï d'opinió de la CUP, que JxSí proposi un altre candidat, o que JxSí canviï de situació estratègica i es puguin fer altre majories". "Totes són poc probables, i per tant és un escenari que ens aboca a noves eleccions", ha valorat el socialista.

A més, Iceta està convençut que el "desllorigador" d'una situació "complexa" com la de Catalunya "haurà de venir a través dels acords amplis, indubtablement de centre esquerra, catalanistes i amb un nou acord de relació amb la resta d'Espanya", i per això aposta per fer possibles "noves majories" que, si cal, passin abans per les urnes. "Catalunya necessita un Govern fort i estable. Probablement, per sortir d'aquest atzucac necessitem eleccions i que surti un nou Govern", ha dit.

En aquest sentit, Iceta no tindria cap inconvenient en tornar a "enarborar la bandera de l'independentisme" com a cap de llista del PSC en uns nous comicis al Parlament. "Jo estaria encantat de tornar a ser el candidat socialista; estic disposat, amb ganes i amb les idees clares. El meu partit pot comptar amb mi", ha sentenciat rotund, tot matisant que aquesta no és una decisió únicament seva, sinó que "ho ha d'escollir el meu parit i seran els òrgans interns els que abordin aquesta qüestió" a partir de dilluns vinent.