El vicesecretari de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Corominas, va manifestar ahir respecte per les reflexions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, però va considerar que el seu partit ja estava en la "centralitat" amb la seva aposta per la consulta sobiranista. "La centralitat és la sortida a la crisi econòmica i el procés sobiranista; amb això el que fem és ocupar la centralitat", va apuntar Corominas. Així va respondre el dirigent convergent, en la conferència de premsa posterior a la reunió del Secretariat Permanent de CDC, en ser preguntat pel discurs d'ahir de Duran, en què va emplaçar CiU a reforçar l'espai polític de centre a Catalunya.

Per la seva banda, el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, va replicar al líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida que "la centralitat política és al dret a decidir i a l'independentisme" i li va demanar que "continuï lleial al procés i la consulta" més enllà de les "discrepàncies puntuals". De fet, els republicans van emmarcar les seves paraules com "l'enèsima versió de la proposta d'una tercera via, que encara no ha aparegut".

El portaveu del PPC, Enric Millo, va menystenir les paraules del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que va assegurar que s'havia acabat "un cicle" en la política. Segons Millo, les declaracions de Duran no tenen "cap credibilitat" mentre no es desmarqui de la "política separatista" de Mas i Junqueras. "És sorprenent que Duran parli de recuperar uns ponts que el seu suport al procés ha trencat i, al mateix temps, es mantingui obeint Junqueras i Mas en el camí cap a la independència", va dir el portaveu del PPC.