El conseller Felip Puig, l'expresident de la Generalitat José Montilla, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, l'exvicepresident Josep Lluís Carod-Rovira, el comissari europeu Joaquín Almunia o l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, són alguns dels noms investigats per la trama d'espionatge política i empresarial, segons avança aquest dissabte 'La Vanguardia'. El rotatiu 'El Periódico' va més enllà i assegura que l'actual conseller d'Empresa i Ocupació va ser espiat l'any 2009 per ordre d'un alt càrrec de CDC, Xavier Martorell, amb el vistiplau de l'actual conseller de Justícia, Germà Gordó. L'informe mira de vincular la família de Puig amb negocis de Jordi Pujol Ferrussola sense provar-ne la veracitat.

El diari del Grupo Zeta assegura que Xavier Martorell, actual director general de Serveis Penitenciaris, va encarregar a Método 3 informes sobre destacats dirigents de la mateixa federació nacionalista, entre ells un sobre el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. Martorell, client habitual de l'agència de detectius durant la seva època al capdavant de la seguretat del Futbol Club Barcelona, va comprar els treballs amb el vistiplau del gerent de CDC i actual conseller de Justícia, Germà Gordó. Segons detalla 'El Periódico', "fa tres anys, Puig ja ve llegir aquest informe" i tan el propi Martorell com el propietari de la companyia de seguretat, Francisco Marco, han negat rotundament haver encarregat o fet l'informe sobre Puig.

Tot i això, 'El Periódico' afirma tenir a les seves mans el document sobre el conseller d'Empresa i Ocupació, de 33 pàgines i sense membret de Método 3. El suposat informe està estructurat en tres parts. La primera es dedica a traçar un perfil del polític de Puig, una descripció de les seva presència en els mitjans i un apartat especial titulat 'Notícies negatives' en què es relata "les sospites de vinculació de l'actual conseller amb el cobrament de comissions il·legals i amb Josep Maria Penín". La segona part enumeraria el patrimoni de Puig, així com les empreses públiques de les quals ha estat dirigent ell i els seus germans Jordi i Oriol. Finalment, la tercera part, mecanografiada, s'hi aboquen "greus acusacions de corrupció sense cap mena de prova".

Més de 200 informes sobre exministres, consellers i famosos

Per la seva banda, 'La Vanguardia' enumera amb una llarga llista els exministres, consellers i famosos investigats per la trama d'espionatge polític i empresarial presumptament finançada per partits, organismes públics i entitats privades. José Montilla, Joana Ortega, Felip Puig, Alícia Sánchez-Camacho, Josep Lluís Carod-Rovira, Joaquín Almunia, Àngel Ros, Maria Antònia Munar, Gerardo Díaz-Ferran, Tita Cervera o Javier Rigau són alguns dels noms que apareixen als més de mig miler d'informes de Métode 3. Segons el rotatiu del Grup Godó "l'espionatge es va fer durant l'última dècada i a algun dels investigats se'ls va dedicar més d'un dossier, amb arxius d'àudio i vídeo".

Igualment, 'La Vanguardia' assegura que "la policia espanyola dóna per fet que l'espionatge a l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrussola i a Alícia Sánchez-Camacho va ser finançat pel PSC" i alerta que el PPC té "possiblement al seu interior un talp que va alertar l'agència de detectius".