El portaveu de Facua-Consumidors en Acció, Rubén Sánchez, ha qualificat de "perilloses" algunes de les disfresses, màscares o perruques que s'utilitzen en la festivitat de Halloween per comportar risc d'"asfíxia" i no superar les proves de resistència al foc.

En declaracions a Europa Press Televisió, Sánchez ha destacat que alguns d'aquests articles manquen dels orificis suficients per a la ventilació amb un alt risc d'asfíxia o "no són resistents al foc", pel que ha demanat a les autoritats de consum la seva immediata retirada del mercat.

En aquest sentit, ha aconsellat comprar "sempre" disfresses, màscares o perruques que estiguin elaborades amb materials resistents al foc com el "niló o el polièster" i ha aconsellat, a més, fer "una prova amb un encenedor" per verificar que "en uns segons al foc no provoquen despreniment".

Alhora, ha advertit que les màscares que s'utilitzin durant aquesta festa han de tenir "els orificis prou grans per poder respirar", sobretot si les utilitzarà "un nen petit".

Finalment, ha afegit que també cal tenir en compte el tipus de local on es farà l'esmentada festa fins a "altes hores" i els domicilis particulars "on està permès fumar i augmenta el risc d'asfíxia".

"En aquest tipus de festes pot haver-hi molt fum si és un domicili particular on està permès fumar o problemes com la falta de ventilació en altres locals, el que augmentaria el risc d'asfíxia si utilitzem màscares amb orificis massa petits", ha reiterat.