El Consell Local de Joventut de Figueres, amb l'Ajuntament de la ciutat, son els encarregats aquest any d'organitzar la sisena edició del correbars al carnaval. Amb un canvi de nom (ara es dirà Barraval) i un nou format, la festa tindrà lloc el proper dissabte 7 de març, sent dels últims carnaval de la comarca.

«Les coses evolucionen i el Birraval és una d'elles», així presentava el CLJ al seu Instagram la nova edició del carnaval figuerenc. «Aquest 2020 el carnaval de Figueres passa a ser quelcom històric, i per no donar a entendre que només implica anar a beure cervesa disfressat o disfressada de qualsevol idea boja, li canviem el nom, la forma, però mai l'essència», continuava el post.

El procés d'inscripció ha començat aquest matí i en poques hores han esgotat les primeres cent inscripcions, que comptaven amb un preu reduït de 10 euros. Continuen obertes cada dissabte de febrer (22 i 29), de 12 a 20 hores, a la placeta baixa de la Rambla.

En principi havien anunciat que començarien la setmana passada fent horari de tarda però, tal com expliquen els joves del CLJ, «vam tenir problemes administratius que ens va fer demorar l'inici de les inscripcions, per això fem menys dies però més hores».

Com ja havien advertit, «l'essència del Birraval» es manté. És a dir, es tractarà de fer un correbars de beguda i tapes a diferents locals del centre de la ciutat i una festa final. Aquesta es farà al Centre Cultural Molí de l'Anguila (Eixample), on hi haurà una sessió inèdita d'Adrià Giner ft. Daniel Gon.

A les dues de la matinada hi haurà una entrega de premis a la millor disfressa i al millor local gastronòmic. Durant la setmana següent, aniran sortint els àlbums fotogràfics que es faran aquella nit a cada local gastronòmic i s'escollirà qui s'emporta el tercer i últim reconeixement del Barraval: el premi a la millor imatge del Carnaval de Figueres 2020.