La màgia i els colors del Carnaval arriben aquest dissabte a Figueres després de passar per totes les poblacions de la comarca, i ho fa amb el ja tradicional -és la cinquena edició- Birraval, el Correbars de Carnaval, per grups, pels carrers de la ciutat. La cita és a les deu de la nit al bar de La Cate, que serà el punt de partida d'un recorregut que visitarà fins a vuit bars (un més que l'any passat) de Figueres, i que tornarà al punt d'origen per culminar la festa, que enguany es farà al pati del bar i no a dins del local, en una carpa, si res no canvia, i que acabarà cap a les tres de la matinada.

L'estructura, doncs, és la mateixa que l'any passat, i «només hem fet algun petit canvi, com en el cas dels premis», afirma Irene Caamaño, dinamitzadora del bar de La Cate i una de les orgnitzadores de l'acte.

Un dels canvis és la substitució del premi al grup més ràpid a completar el recorregut pel premi al millor bar, que hauran decidit les quasi cinc-centes persones que ja estan inscrites (460). En aquest sentit, Caamaño creu que «ens acostarem a les 500 persones inscrites», un xifra rècord que demostraria la consolidació del certamen a la ciutat.

Els guanyadors als premis que tenen més èxit, és a dir, a la millor disfressa i a la millor fotografia, s'emportaran, respectivament, un menú xuleton a un conegut restaurant de la ciutat, i entrades per a diferents espectacles de La Cate i de la ciutat de Figueres.

Organitzat també pel CLJF

Organitzat també pel CLJF

La gran novetat d'enguany és que el Consell Local de Joventut de Figueres (CLJF) també s'ha involucrat en el projecte, i a partir d'ara formarà part de l'organització de l'esdeveniment. «El 2020, volem que sigui una acitivtat municipal, amb el suport de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament, ja que el Birraval ha crescut molt i des de La Cate no donem l'abast», diu Caamaño.

Els bars són: Cerveseria Venècia, Sentits Gastrobar, La Nota, El Versàtil, l'Aroma Cafè, el Punt; Coma, el Martin's del Carrer Nou i El Racó de la Xeli.