Hi ha ganes de Carnaval i, per això, dues viles de l'Alt Empordà escalfen els motors de la festa amb uns dies d'antelació. Són Vilajuïga i Vilamalla, amb tothom ja preparat per gaudir de la disbauxa i les disfresses aquest mateix cap de setamana, del 15 i 16 de febrer.

VILAMALLA

VILAMALLAFa pocs dies, els veïns de Vilamalla vivien la seva festa major d'hivern i amb poc marge per refer-se i ara arriba l'esbojarrat Carnaval. La festa es concentra en un sol dia, justament aquest dissabte, i segueix, com cada edició, les mateixes pautes sense incorporar novetats. Malgrat ser dels primers pobles de la comarca a celebrar Carnestoltes «no hem notat un increment d'assistents els darrers anys», confirma el regidor de Festes, Pere Teixidor.

La celebració arrenca a les 5 de la tarda al centre cívic Sant Vicenç, al bell mig del poble. Com sempre, aquest primer acte està pensat per als més petits. Així, molts infants, i alguns pares, es disfressen per participar en aquest Carnaval infantil que, enguany, estarà amenitzat pel grup Atrapadimonis Trio. Després de l'animació se servirà una bona xocolatada per a tothom.

Rua nocturna abans del ball

La festa, organitzada per l'associació de Joves Vilamallencs amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació de Girona i la comissió de Festes, seguirà ja a la nit, a partir de les 9 del vespre. En aquest cas, l'escenari serà un altre, el pavelló poliesportiu. En aquest punt, es concentraran tots els participants disfressats, ja sigui que formin part d'una comparsa o que es presentin en format individual.

Com cada any, un dels al·licients d'aquesta rua és la possibilitat d'optar a alguns dels premis econòmics que s'ofereixen. Les inscripcions, a més, es poden fer el mateix dia al mateix pavelló. Concretament, es repartiran fins a 850 euros en premis tot depenent de les categories a les quals s'optin, sigui individual, comparses, parelles o grups. També s'atorgarà un premi especial a la disfressa més original.

Abans de la rua i per agafar forces se servirà una botifarrada a tots els participants disfressats. Tots ells, just després, desfilaran pels carrers de Vilamalla i retornaran al mateix pavelló on tindrà lloc un ball de disfresses que amenitzarà MacroDisco Mòvil i el Dj Santa.

VILAJUÏGA

VILAJUÏGAVilajuïga també celebra el Carnaval aquest cap de setmana. L'activitat comença dissabte amb el correbars Birrajuïga i la festa que han organitzat els joves sota el nom de Bordegassos de Vilajuïga. L'activitat comença a dos quarts de set de la tarda al CAT. Els tiquets del correbar cal comprar-los prèviament a les oficines municipals de l'Ajuntament o a Ca la Rosor. Cada tiquet costa dotze euros i inclou vuit cerveses i sopar.

Una xaranga acompanyarà durant tota la cercavila els participants del correbar fins a arribar al Pavelló, on continuarà la festa. Un cop allà els joves han organitzat un sopar amb botifarres: també hi haurà opció vegetariana per a qui ho prefereixi, i un concurs de disfresses en què es premiarà la més original. A partir de les onze de la nit, la festa continuarà amb els concerts de Wasa Corporation i Dj Xevi.

L'endemà diumenge, el carnaval començarà amb una rua pels carrers del municipi que sortirà al migdia, de la plaça Major fins al Pavelló. Allà hi haurà vermut amb Dj JP i a les dues del migdia començarà la tradicional fideuada, a la qual les entitats que participin amb els seus socis tindran el dinar gratis.

Els tiquets pel dinar es poden adquirir a les oficines municipals de l'Ajuntament per un preu de quatre euros per als adults empadronats (per als menors de 12 anys empadronats serà gratis) i 7 euros per als adults no empadronats (4 euros per als menors de 12 anys no empadronats). Tothom qui hi participi cal que porti plat, got i coberts. En acabar el dinar, començarà un concurs de disfresses amb DJ JP i, a les sis de la tarda, hi haurà ball de carnaval amb Els Elegants, el qual anirà a càrrec dels Amics del Ball.