Amb la intenció de capgirar el mitjó a la segona volta del campionat els equips remouen, amb major o menor mesura, les plantilles en el mercat d'hivern. Aquest període es va tancar dimarts passat entre els equips de Tercera Divisió, amb alguna excepció, com el fet de poder fitxar algun jugador aturat o bé si a la plantilla n'hi ha algun amb una lesió de llarga durada, com és el cas del peraladenc Draman Konaré. En aquesta categoria, la Jonquera ha fet mans i màni­gues per solucionar la sequera en l'any de l'estrena, si bé s'ha de remarcar que a darrere tenen els fonaments ben ferms.

En 23 jornades, els nois d'Axel Vizuete han marcat 11 gols i n'han rebut 14. Per aquest motiu, en els últims dos mesos han arribat, en comptagotes, Juanpi Sepúlveda (Cerdanyola), Ismael Lakhamy (Poitiers), Jorge Calvo Toledo (Pinatar Arena) i Aleix Feixas (Palamós). De moment, han vist porteria Feixas, en el seu debut, ara fa deu dies al camp de la Pobla de Mafumet després de transformar un penal, i Ismael, diumenge passat contra el Cerdanyola. Sepúlveda ja té experiència en el grup amb el Sabadell B i Toledo ha arribat després d'anotar vuit gols en el grup murcià de Tercera Divisió.

Per donar cabuda a aquests futbolistes han acabat desfilant de les Forques Henry Gilham (Llagostera B), Facu Gutiérrez (Banyoles) i Coro (Farners). Els altres dos representants del grup, Peralada i Figueres, han tingut una alta i una sortida: en l'últim dia del mercat d'hivern els peraladencs van fitxar el davanter Ernest Forgas, procedent del Prat (Segona B) i amb experiència al Sabadell, Rubí i Pobla de Mafumet, però en canvi van veure com una de les peces titulars, Keita Karamokoba, autor de nou gols, marxava a l'Atlètic Saguntí, equip valencià de Segona B.

Mentrestant, la Unió va apostar pel migcampista argentí Sebas Setti, procedent del Llagostera (Segona B), per ocupar la plaça del davanter banyolí Marc Bonaventura, que va decidir buscar més minuts en el Palamós.

El Base Roses fa la feina abans d'acabar l'any

A dues categories per sota, Segona Catalana, l'Escala -amb la retirada de Jordi Alforcea-, AE Roses i Base Roses han mantingut les plantilles intactes aquest 2017. Cal destacar que els de la Vinyassa havien efectuat dos moviments abans d'acabar l'any amb les entrades del migcampista rosinc Pitu Labrador, que tornava després d'un impàs al Ripoll, i del porter cadaquesenc Dani Lobato, sense equip i amb experiència recent a Tercera Divisió amb el Peralada. Per contra, el migcampista Gaby Escalona va deixar el Base per ser la brúixola del Marca de l’Ham, líder de Tercera Catalana que ha vist com el porter Dani Luque anava al Vilamalla.

En aquesta lliga tampoc hi ha hagut sobresalts i ha planat la calma, si bé des de Primera fins a Quarta Catalana el mercat ­segueix obert. Ara bé, la porteria del cuer Viladamat s'ha mogut d’allò més: en els darrers dies ha tornat Fred Agerskov, que estava estudiant a l'estranger, per ocupar la plaça d'Igor Gori. A més, al desembre també van recuperar d'urgència Josep Bofill, Tarra, que continua amb Arnau Planas.

Per la seva part, l'Agullana ha obert el camí de sortida cap a Quarta en el davanter Àlex Alaminos -debut amb el Ripoll amb un trio de gols al Llierca- i al porter Joan López (Sant Llorenç de la Muga), que també era el número 3 de la Jonquera per darrere Toni Montero i Boido Balde.

Dos reforços en el Sant Pere femení

En noies, el Sant Pere Pescador confia en seguir a la zona alta de Preferent després de l'arribada de Rebe Pesado i la russa Margarita Kostadinova, fitxades de la Penya Blaugrana Lloret de Mar, equip retirat de Primera Catalana.

Consulteu el llistat d'altes i baixes del futbol regional altempordanès en l'edició paper del Setmanari de l'Alt Empordà