L'advocat Joan Fornesa i l'informàtic Jaime Ramón, de 68 i 58 anys, s'han llençat a l'aventura de l'emprenedoria en plena maduresa de la seva trajectòria professional. La seva creació és Sugartaxi, una aplicació mòbil que permet localitzar el taxi més proper i, a diferència d'altres aplicacions similars, l'usuari contacta directament amb el taxista per contractar el servei, sense intermediaris. L'aplicació tampoc exigeix a l'usuari que es doni d'alta a cap servei. Els seus creadors defensen la "simplificació" de la relació entre l'oferta i la demanda. Sugartaxi té actualment 300 vehicles registrats a Barcelona i en els pròxims mesos té previst el seu aterratge a altres ciutats de l'estat espanyol.

Sugartaxi neix amb la voluntat de "facilitar la feina als taxistes i els propis clients amb un sol clic", segons detallen els seus creadors. Els clients, expliquen, s'asseguren ser atesos per un professional legalitzat, mentre que el taxista pot tractar "directament amb el client sense cap intermediari".

Els creadors de l'aplicació defineixen Sugartaxi com "una tercera manera" d'aturar un taxi: "Potser el més còmode és aixecar la mà i parar-lo, però pot ser que el tinguis a la cantonada del costat i no l'hagis vist. També es pot trucar a un 'callcenter' que pot retrasar-se o es pot trucar directament al taxista que estigui més a prop".

L'aplicació també ofereix als usuaris la possibilitat de compartir taxi. En el moment que es detecta una coincidència d'horaris i trajectes, Sugartaxi posa en contacte els diferents usuaris per plantejar-los aquesta possibilitat. L'aplicació és gratuïta per als usuaris i els taxistes que s'hi registren paguen quatre euros al mes, sense cap més comissió per trajectes realitzats.

La nova aplicació ha estat creada per Jaime Ramon, professor d´informàtica de 58 anys, que ara s'acompanya de l'advocat Joan Fornesa, de 68 anys, en aquesta nova etapa. L'edat de tots dos no ha estat cap obstacle, com comenta Fornesa: "El jovent sovint busca efectes més immediats. Nosaltres intentem implantar un sistema més pràctic".